mode mode mode

I sommar är det modernt att tälta istället för att åka utomlands. Ska följa modet, ska tälta!
Läste även att det ska vara inne med ljusa ögonbryn. Nej tack för min del, blir ingen innetjej på den fronten!

Sicken tur att jag håller er uppdaterade med modet just nu, förstår att ni vill veta!

härliga sommar

Å härliga sommar! Idag har jag blivit brun. Eller inte riktigt brun än, men mycket brunare! Stora grattulationer till mig! Å fasiken vad mycket snyggare man känner sig som brun. Men ack vad denna dag har gjort mig äcklig, bör duscha snarast.
Idag har jag även smällt i mig min första Ben&Jerry´s med Johan, kanske lite överskattad glass, med god glass! Grattis till mig igen!

På onsdag vill jag höra nästa grattis, för då blir jag en stor flicka!

böj

Om ett år kommer Linda hem från USA. Kul att hon och Lisa ska parta järnet då, kul att jag är en vecka för ung och att dem kommer vägra vänta på mig.
Kul att mina kompisar alltid är snäll med mig.

Nu är det helg, blir nog mest en massa plugg. Skönt att det snart är över. Jobbigt att jag ska jobba 7-4 i 3 veckor.

Tandis stryper mig och skriker glad sommar.

Jag har mycket att säga.

BÖJ, mitt nya hejdå.


stress

Jag drömmer mest hela tiden om stress har jag märkt. Att bussen går om 2 minuter och jag har nyss vaknat och en massa liknande saker. Alltid börjar jag slåss i mina stressade drömmar med mot de som gör att allt går ännu saktare.
Jag hatar stress och nu stressar skolan mig till tusen.
Just nu kollar jag på politikdebatt på tv för första gången istället för att sova. För det måste man göra för att få ett bra betyg.
Dock lärde jag mig inget alls.

Nu var det ett tag sen man fick känna sommar, varmt till helgen, jag ska ha bruna ben tills min födelsedag!

jorden är rund

Egentligen, varför heter det väst- och östvärlden? Norr och syd hade ju ändå varit okej för det finns upp och ner. Men öst och väst, jorden är ju rund! "Men Ryssland ligger till höger, öst, därför blir det östvärlden" Men nej, om du befinner dig höger om ryssland blir det väst! Hade de döpts till något annat hade jag inte brytt mig.

kanske inte begåvat, men rätt


politik

Fy satan i gatan.
Jag är sämst på politik och allmänbildning.
Jag får fasiken rösta i nästa val och det är viktigt enligt mig, men kan ja rösta utan att veta vilka jag tycker har rätt? Nej. Kanske bör man kolla vilka som tycker vad, det är väl något man bör ha lite koll på.
Jag vill tycka att politik är roligt, eller kanske inte. Skulle räcka om jag hade koll på det.
Det värsta är att man bör ha stenkoll på politik för att klara samhällsprovet.
Bara att tacka och säga hejdå.
Livet är underbart.
Jag måste börja få koll på världen, det här går inte.

love her

Fixade in min gamla musik på datorn och hittade Seether - Love her. Har inte hört den på länge eftersom jag inte hittar den på spotify tråkigt nog. Får en speciell känsla av denna låt som så av många andra, men ja kan inte sätta fingret på vad för känsla.

" I met a girl who hated the world
She used her body to sell her soul
Every time they'd break her and pay
Tear out her heart and leave her in pain.


I never found out how she survived
All of the sadness she kept inside
I never found out how she could lie
With a smile on her face and the scratches she'd hide. "


Det är ingen lycklig låt med ljuva ord som får en att skutta omkring av energi
men det är en bra låt.

vg eller mvg

Hade bestämmt mig för att leva och ha kul och bli nöjd över vg istället för att plugga hela tiden, ha tråkigt och bara prestera mvg. Men nu när jag ligger flyter precis på kanten till mvg så känns det som att man bör offra ett par tre dagar till att plugga stenhårt och kamma in 2 mvg. Men jag vet inte, det går inte bra och nu när det snart är lov börjar man känna lovkänslan lite för tidigt.
Jag vet inte ens om jag har tillräckligt med kunskap till mvg i dessa ämnen och kanske kommer jag att plugga allt i onödan. Att sabba 2 betyg för att jag är lat känns inte bra det heller.

barn på nytt

Idag fick jag leka med smäll-plast eller vad det kallas. Plast med lufbubblor som man trycker sönder och ut kommer en liten smäll. Det gjorde mig till ett barn på nytt. Smäll-plast, tågbanor och små barn och jag blev genast 10 år yngre, om inte mer.
Man har ju hört om 40års kris men finns det kanske även en till liten mindre kris, runt 17 sisådär? Isåfall är jag nog där. Jag känner mig inte sådär gammal och grå men med 1år kvar till myndig och körkort vill jag bara pausa en stund. Vissa säger att livet börjar vid 40 och isåfall är det ett tag kvar. Men enligt mig har livet redan börjat. Vid min ålder sägs det att  man har/har haft som roligast och visst har jag haft kul. Men det känns som att tiden börjar ta slut för att ha roligt.

Om 10 år ska jag:

  • Jobba heltid med max 4 veckors lov per år, nu har jag runt 15 härliga fria veckor.
  • Vara mamma till 2 kanske 3 barn.
  • Kanske vara gift.
  • Äga ett hus
  • Städa, laga mat, betala räkningar.

Hur ska man hinna med allt? Jag vill resa och se hela världen, ta ett par år och bara ha kul.


poor little me

Jag har tyckt synd om mig länge nu just för att jag aldrig vinner några pengar på någon trevlig lott. Har inte hänt på flera år. När jag var mindre gick det bättre, till och med bra ibland. Och faktiskt insåg jag för ett tag sedan varför jag aldrig vinner, jag köper aldrig en lott längre! Så enkelt var den saken löst.
Jag tror ja ska börja köpa lotter igen och svara på frågor där man kan vinna saker. Kanske blir jag miljonär kanske inte, en lagom summa pengar skulle inte sitta fel nu när sommaren är på ingång.

min hund åt upp mitt prov

Det är inte många lärare som skulle gå på "Min hund åt upp mitt prov" och det är inte ofta det händer. Men visst blir man glad när ens fina början på världens svåraste historiaprov ligger i småbitar när man kommer in i rummet. Ibland tror jag min hund älskar mig överdrivet mycket.

Berättelsen om pojken som varnade byn för varjen på skämt så många gånger att de inte trodde honom när vargen väl kom kom jag att tänka på nu.
"Hunden åt upp mitt prov" är ungefär samma sak. Man får hoppas att inte alltför många har dragit den förlärarna och varit seriösa för den fungerar inte, även fast den inte är överanvänd. Men skulle lärarna aldrig ha hört den skulle den ha fungerat och då hade jag kunnat berätta som det var. Nu är det bättre att inte säga något alls och bara börja om.

grodprinsar

Mitt i nattens äventyr kom jag att tänka på alla dolda prinsar som befinner sig på gatorna de regniga dagarna. Vart fasiken är grodorna på dagarna om jag får fråga?!!
Jag har nog aldrig sett en groda en solig dag om jag inte varit och lekt vid bäcken för där finns det gott om dem.

Stora funderingar i mitt lilla huvud.


igår

Igår bröt jag min inköpsfria månad med delade känslor. Jag mår bra men plånboken sämre, men det är väl ändå jag som är viktigast?! Fick iallafall med mig en superkort klänning eller ett långt linne, man får välja själv! En blommig kjol och en blommig topp som kan användas som kjol och tubtopp fick jag också med. Himla fina och färgglada inköp till min grå-dassiga garderob!
Spatserade faktiskt runt i min nya topp idag och passade på att agera modell så idag är jag modebloggerska!


Igår sprang vi även halva coopertestet som uppvärmning på idrotten. Alla som säger "att vara ute och springa är så himla skönt!" NEJ, det är inte skönt. För mig gör det ont i benen och mjälthugg kommer som ett brev på posten. Kanske är jag otränad men nej, jag kommer nog aldrig tycka att det är skönt. Jag är en sån som hellre sitter i soffan och proppar i mig godis och onyttigheter.
Men nöjd är jag över att jag joggade 1km utan att stanna, stora framsteg för mig. Det var det enda som var roligt med att springa och faktiskt gjorde det mig lite pepp på cooper nästa tisdag.

sandy beach

Just nu vill jag helst ligga på Sandy beach och sola som ett as med en flaska saft. Så fruktansvärt underbart och nu börjar det närma sig på riktigt! 17 skoldagar kvar + 3 veckor jobb, sedan frihet frihet frihet.
17 ynka skoldagar, helt underbart, men som alltid tycker jag att det går för fort! Sista veckorna i skolan är alltid så underbara. Slappt och en härlig väntan på ett underbart lov. Egentligen kan man väl säga att det bara är närmare 12 skoldagar kvar eftersom sista veckan inte lär vara allt för ansträngande.
Asså herregud, jag blir nästan lite galen och deppig. Om skolan har gått såhär fort, vad kommer då inte lovet att göra?!!Det kommer vara slut på ett naffs. Tiden går fort när man har roligt, det borde vare tvärtom.
Men man ska väl ta vara på 10 veckors sommarlov så länge man kan, å det är inte länge till.

Förresten så underdrev jag måttligt i förra inlägget. ligger 1150kr + , glömde studiebidraget. Ännu bättre!

Nu somnade min fot så nu måste jag upp och hoppa och röra om lite blod!

inköpsfritt

Har inte gjort av med några pengar alls hittills denna månad. Det är till och med så att jag hittade ett kuvert med lite sparade pengar från mig och mimmi, dock bara 150 kr var. Än så länge ligger jag alltså på +150kr och det känns underbart bra. Himla sugen på att vara riktigt tjejig och köpa mig ett fint somrigt nagellack. Men även lite sugen på att ha en helt inköpsfri månad, för plånbokens skull.


Hatar huvudvärk och jag hatar att ha ont i magen. Just nu har jag en lagom dos av båda. Konstigt ont i magen, ungefär sådär som att man vill spy. Fast jag mår inte illa.
Ska sova bort mina smärtor nu på fläcken. Förhoppningsvis är det inte dödligt, men vem vet.
God natt

iPod

Idag fick jag en iPod nano av poppa, nana nananna na, en iPod, en iPod.
Super lycklig. Det till och med pirrar i magen, det gör det alltid för småsaker nu för tiden! Vet inte varför jag blev så glad, har ju en stor iPod sen förut med men det känns bra med en liten med.
Dock har jag ingen musik på datorn nu, antingen får jag lägga in allt igen eller besöka en vänlig själ med bra musik.

världens bästa poppa, min favorit morfar


schlager

Woho vad jag är bra på att blogga! Nej, inte direkt. Men ibland har man ingen dator och ibland frestar en bok mer. Strax klar med män som hatar kvinnor så nu kan det bli filmen!

Idag har min syster konfirmerat sig och jag har sprungit runt i min mest v-ringade klänning. Men då blev väl släkten stolt
 över deras kära Maria?!

Nu ska ja återgå till min mysiga hund och schlagerfestivalen. Jag förstår mig inte riktigt på alla låtar, förstår inte ens att endel själv tycker att de är bra. Jag gillar Norge, men kul om Sverige vinner.

hjälp

Känns ju himla bra att börja dagen med 4 timmars nationella i matte B imorgon. Ja varför inte?!
Jag skulle skratta, hoppa av glädje om jag fick mvg i matte b, men den chansen är väl 1 på miljonen. Men aa, glad skulle jag bli. Kanske skulle man plugga järnet, klämma fast ett litet mvg och slå arne med häpnad. Lite sent påtänkt bara.

Förresten har jag ett himla stort problem: Blåbär eller kokos bodylotion från body shop? Himla svårt val. hjälp!


hemlis

Jag håller på en hemlis, en stor och viktig hemlis. En hemlis jag har lovat att inte berätta men känner att jag måste.
Jag brukar vara bra på att hålla hemlisar, eller jag är bra. Ska det inte föras vidare för jag det inte vidare heller. Inte ens denna gång. Men nu är det något som berör många, mig med. Det avslöjas om ett par veckor, ett par veckor för sent. Jag är en av få som vet. Känns som att jag är tvungen att berätta men inte får, fruktansvärt jobbigt. Ingen får bli sur för att jag inte sagt något när det väl avslöjas om ett tag.
Jag gillar inte det här.
Funderar på att maila hemlisens "ägare" å pumpa ut lite info.

Ge mig en rolig och smaskig hemlis istället, det var länge sedan.

kalla fakta, hemsk fakta.

Sitter och tittar på kalla fakta. Riktigt obehagligt. Handlar om att man plockar fåglarna levande när man tar dunet. Måste vara en fruktansvärd smärta. Fattar inte hur de som utför detta inte kan bry sig. För mig vänder det sig nästan i magen  bara jag ser det på tv. Jag vill inte ha en dunjacka på länge.
Sedan handlar det också om att de tvångsmatar gåsarna genom att trycka ner långa järnrör med mat i halsarna på fåglarna. Detta gör man får att gåslever är så populärt och genom detta blir levern sörre och fetare. Känns bra att jag inte äter gåslever. Däremot har jag en skinnjacka..från kina. Känner mig hemsk varje gång jag kommer på det, äcklad.  
Riktig tortyr.
Människor är grymma djur.

by the way.

Ville bara berätta att jag hatar engelska för tillfället, bra att jag går spin.
Usch vad mycket det känns som att vi har i skolan nu med, mest nationella men ändå.
Och hjälp, jag får skavsår av min bikini på nyckelbenen, smärtsamt. Hur kan jag inte ha fått det ifjol av samma bikini?! Och hur "går man in" en bikini? Skavsår får jag av mina nya skor med, älskar gångstilen man får, bajs i byssan och ha det bra.

By the way, my opinion is that I´m worth a mvg now, or?! PUSS PUSS PUSS.

nya fönster och barnmisshandel

Är lite spänd på att få komma hem idag måste jag säga. Ska ju bli nya fönster i hela huset och idag börjas det på riktigt. Kan ju bli fint att få upp gardiner och börja städa iordning nu! Hela garaget är fullt av fönster och mammas rum av saker. Bör ändras snarast.

Arbetar med barnmisshandel i skolan och det gör mig arg. Fattar inte vad det är för fel på föräldrarna som misshandlar sina barn. Och Sverige, hallå..höj straffen för barnmisshandel. Idag får vi nästan mer straff för skattefiffel än om vi slår våra barn..
  

3 maj

Har varit en riktigt skön helg. Lång och varm med en massa sol! Nån behaglig prommis har jag också hunnit med! Duktig som jag är har jag varit uppe i ganska bra tid och hjälpt mamma med att rensa ogräs. Bäst att öva på sommarjobbsgörat i tid! Supertråkigt är det ju däremot att det kanske vankas regn och få plussgrader i veckan, men det är väl kanske ingen riktig katastrof.
Igår var familjen Matsson här och åt middag för första gången. Duktigt och trevligt! Och nu kom jag på att det finns efterrätt kvar sen igår, kanske ska man ta sig lite och göda beachbodyn.

Förresten så har jag funderat på att köpa ett par vita converse ett tag nu. Började fundera extra starkt idag, skor är ju inte alltför otrevligt! Dock har jag aldrig pressat ner mina kanoter i ett par converse så har ingen aning om hur de känns, men snyggt är det ju!

Nu ska jag komma på saker att önska mig i födelsedagspresent, är precis 1 månad kvar idag! Bra att börja i tid för jag kommer aldrig på något jag vill ha förrän 1 vecka efter!
Ska faktiskt lella snart med, natti mah friends!

söta brillor för stark sol

Fick ett par fina brillor av mormor som man använder när man solar solarium. Men min mormor är söt och säger att man kan skada ögonen när solen skiner så starkt så hon tycker jag ska använda de när jag solar ute i naturen en svensk sommar med. Det skadar väl inte att vara extra söt och kanske startar jag ett nytt hälsosammt mode.
Se och lär

RSS 2.0