lov är underbart

Börjar komma in på småtimmarna nu. Ingen aning vad jag fortfarande gör uppe när jag ändå inte gör någonting alls, vet att jag ska upp tidigt imorgon men ändå ligger jag och drar ut på tiden och håller mig vaken så länge jag kan det är ju ändå sommarlov.

Mer än halva sommarlovet har gått och tänker jag efter har jag inte gjort någonting minnesvärt och roligt än, tänker jag efter igen har jag ändå haft riktigt roliga kvällar men det behövs ett antal till för att fullborda ett riktigt sommarlovs-mått. Det brukar ju vara de sista veckorna man har som roligast.
De första veckorna lallar man på och känner efter hur det är att inte ha någonting att passa, att bara vara fri.
De mittersta veckorna börjar paniken komma och man börjar smått räkna ner till skolstarten. Man tänker "fan, jag har inte gjort någonting vettigt alls denna sommar" precis som jag tänker nu, och just nu pågår de mittersta veckorna.
De sista veckorna lever man på rikigt, njuter av varje stund och det är nu man börjar ha kul. Kommer på spontana saker, packar tältet på cykeln och cyklar långt ut i ingenstanns, slår upp tältet, blir uppäten av mygg och kanske svär sig galen på att man just valde detta ställe och denna dag. Men det är just det som är så underbart, att kunna göra vad man vill när man vill utan att bry sig om att helgen snart är slut.

Herregud, det är 4 veckor kvar på lovet, vad oroar vi oss för? Alla vet hur segt 4 veckor kan gå, bara att hoppas på det bästa.
Och som alla på 40+ säger "Det ska väl bli kul att komma tillbaka och träffa kompisarna och sånt!" (För det gör vi ju inte under lovet, tokigt av oss)
Enligt mig är skolan inte piss och skit. Lov är underbart, men utan skola hade lov inte alls varit lika underbart som nu. Då hade vi inte sett fram emot något och det hade ju varit tråkigt, eller hur?

29 juli

Hemkommen från en middag på biteline och ett socialt mini-myys-partaj med Linda, Lisa och Mändy.
Precis vad jag behövde. Lite dans, lite fula bilder och lite skitsnack, precis som det ska vara!

Väl hemma slog jag mig ner i sängen med ljus i mörkret. Resten av familjen beslöt sig för att ta en nattprommis och tiden måste ha rusat iväg för plötsligt hör jag ett krafsande på dörren och min hund kommer inrusande med en illaluktande tjursnopp. Kan det bli mer underbart?!
Tvivlar starkt på djuraffärens tjursnoppar måste jag säga. Lite grövre än en tumme och närmare en meter lång. Fast vad vet jag? Det är väl kanske inte det jag vet mest om kan jag erkänna. Luktar illa gör dem med, varför vet jag inte, de är ju torkade.
Äckligt äckligt äckligt.
Just nu känner jag mig väldigt mogen. Ett litet barn på 12 jordsnurr. För det är väl 12 ni brukar känna er som Tandis och Sushi? För jag vill ju vara som er, ni som är lite äldre än mig och så!
Busigt.


ollonviken

Ållerviken har jag hört talas om, ingen aning om vart det ligger men ållerviken vet jag att det heter.
Min mamma kanske har koll på vart det ligger men vad det heter visste hon sämre.
Hon satt och pratade på och nämnde ollonviken ett flertal gånger tills en släkting klämde in lite försiktigt att "Ållerviken tror jag det heter". "Jaha, så det heter inte ollonviken" svarade hon utan större problem.
Hade det varit jag hade jag bytt färg och dött ett antal gånger.
Sånt hatar jag med mig själv och det känns aldrig som att det kommer försvinna. Att skämta bort det är jag inte superbra på heller.
Man kanske lär sig med åren.
Den som lever får se!

äventyr

Mitt och Sagas äventyr igår tog oss till Anton där Marcus var. Jag och Saga hittade fina rullskridskor och gjorde vägarna farliga. Fick till fina bromsningar och höga hastigheter! Kul var det med!
Busiga som vi är begav vi oss även till golfbanan där Marcus och jag visade hur man spelar golf, det här med att vinna är ju våran grej!

Måste bara berätta igen hur mycket jag uppskattar en dusch med normalt vatten och en storlek lite större än en själv.
I stugan står man i en dusch stor som en minimal garderob med vatten som luktar ägg. Nästan så att man luktar godare före man duschat än efter. Men man är väl glad att man har en dusch. Får se det positivt!

Förresten så är Johan på hemgång från ett soligt och varmt Tunisien. Det är positivt det med! Blir nog en jämn match om vem som är brunast av oss två, om man tänker på finvädret vi haft!


back in business

Yes, tillbaka från skogen, egentligen havet.
Uppskattar en riktig dusch och en riktig toalett.
I stugan uppskattar man att verkligen ingen bryr sig när man kommer med fula klädkombinationer och ett smörpaket i håret. Det värsta man kan får höra när man försöker bortförklara det äckelhåret är "Aha, jag trodde det var blött"
Just nu har jag 39 fina myggbett på benen och ett på kinden. Fint och skönt. Tack skogen.
Blir inte några bara ben ikväll, då kommer alla tycka så synd om mig!! Busigt.

Vinkade av Ingrid i morse, precis som alla andra år. Lite tråkigt men det gör väl stugan rolig med. Att få träffa personer som jag bara träffar där ett par dagar om året.
Det konstiga är att vi där är så himla olika men ändå går så bra ihop. Det hade nog inte funkat i längden.

Jag och Saga ska ut på äventyr, får väl se hur det går..

The Notebook

Äntligen har jag sett The Notebook och det är absolut ingenting jag ångrar. Den var mycket bättre än jag trodde och verkligen så fin som alla sagt. Å man riktigt satt och log och kände sig glad genom det mesta.
Sånna filmer gillar vi!

FlickorsFunderingar

Vaknade av solsken imorse, kändes underbart att det skulle bli en solig dag. Somnade om och vaknade till en grå himmel. Fy. Stugveckorna som brukar vara så soliga och varma. Iår har det inte varit soligt en enda dag.
Ingen solning.
Ingen badning.
Ingen utomhusmiddag.
Det här är inte riktig sommar.

Tack vare Ingrid har jag världens bästa idé till maskeraden som väntar. Vet bara inte om jag passar bäst i lila eller grönt?

Förresten så är jag nyvärvad på FlickorsFunderingar så jag är så cool så jag kan dubbelblogga!

poesi

"Jag höll nästan på att gå vilse i dina vackra, djupblåa ögon när du pratade om analsex och helikoptermammor. Ditt hår svallar likt vårblommorna på en sommaräng. Låt mig fläkta min nakna bringa i din skönhet. Kyssar."

Varför är min vän så poetisk?

död

"Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge" Just nu väntar jag på mer träningsvärk än jag redan har och det är väl något gott, eftersom jag verkligen känner att jag lever! Det är oskönt på ett skönt sätt!
Imorse när jag vaknade förstod jag inte vad som var fel på tungan eftersom den smärtade så fort jag rörde den. Rörde på kroppen och insåg snabbt att jag drabbats av enorm träningsvärk, precis som jag visste skulle ske. Benen krampar tror jag, iallafall hugger det till på speciella sätt lite nu och då. Resten av kroppen lider också.
NI ska inte tycka synd om mig, men jag måste dela med mig av min smärta!
Det här efter gårdagens 4 timmar. Imorgon vaknar jag med dubbel tack vare dagens träning! Underbart!

Just nu sitter jag och trycker i stugan, sängen har börjat viskat några sövande ord, kanske är det dags att krypa till kojs.
Har haft en mysig kväll med Ingrid och Tomas, pratat om allt och inget. Mest allt. Man missar mycket på ett år.
Imorgon väntar second hand, kanske blir några fynd. Hoppas hoppas!

Sängen skriker!

18 juli

Sitter och väntar på träningsvärk. Känner på mig att jag kommer vara mör som jag vet inte vad när jag vaknar imorgon. Efter 2 timmarsgymnastik har jag 4 dagars träningsvärk. Idag har jag tränat 4 timmar och imorgon blir det 4 till. Kanske slutar det på 16 dagars träningsvärk om jag har tur, skulle vara underbart. Nu gör det ju inte det, men det skulle inte förvåna mig!

Imorgon kväll drar jag mig ifrån civilisationen och beger mig till stugan i "Raggen" eftersom min trevliga vän från göteborg kom upp idag. Ska bli trevligt eftersom vi inte setts på hela året! Kommer kanske hem till de lite mer civiliserade delarna under veckan, kanske inte. Den som lever får se!

Måste bara säga att apoliva reklamen är obehaglig. Eller är det bara jag som känner så?

monopol

Ikväll blir det mys och monopol med mitt lilla gäng ikväll. Må bästa man vinna..som kommer vara en kvinna!
Ååå, sånt här mår jag bra av!

böj

maskerad

Det ryktas om maskerad någon gång den närmaste tiden. Är lite sugen på pippi, någon som sitter och trycker med dräkt och peruk hemma? Har absolut inga utklädningskläder och är inte så kreativ så det här kommer bli svårt.
Har ioförsig en smurfmössa och flätor någonstanns så skulle ju kunna chocka med att vara smurf. Men det är väl 100x roligare med något nytt. Tror jag skulle passa som pippi!
Kan man hyra pippi-kläder och peruk?

14 juli

Underbart att 4½ vecka har gått av sommarlovet? Nej, inte direkt. För mig har det egentligen bara gått 1½, känns mycket bättre.
Är det kanske nu man ska börja göra något av lovet, något annorlunda och trevligt. Tänkte göra en liten "att göra i sommar" lista men vet inte riktigt vad jag vill göra mer än tälta, sola och bada! Så den listan sparar vi tills jag är lite mer idérik.

Näe nu har jag varit själv för länge, stackars mig!! Vart är mina kompisar, kamrater och polare? Hörde rykten om att vissa fläskar på alforno, kan det kanske vara så att dem kommer med pizza till mig? Det skulle nog vara för bra för att vara sant.
Men jag som är så snäll nöjer mig med att dem kommer tomhänta, jag blir så nöjd av bara deras sällskap! Men nej, nu får dem skynda sig, annars blir det andra bullar..

13 juli

Just nu händer det inte så mycket i mitt liv. Vädret har varit piss och det har gjort att jag mest degat inomhus och pillat navelludd som min pappa brukar säga.
Har köpt ett nytt linne som jag tycker är snyggt men kollar man noga på nära håll är det riktigt fula färger i ränderna men på avstånd är det snyggt. Så de kan ni ju tänka på!

För övrigt tror jag att jag har blivit kär i spotify. Igår efter en filmkväll med Saga och Olivia spenderade jag lite ensam tid med mitt spotify och jag kände mig bara så lycklig. Jag har också blivit beroende av kortspelet Kungen. Inte mycket att skryta över men så är livet.

Näe, magen kurrar, dags för påfyllning.

11 juli

Blev en trevlig kväll hos Olivia med goda saker som glass och varma hallon!


Sånt här gillar vi, fler mysiga sommarlovskvällar väntar hoppas jag!

10 juli

Uppehåll från regnet, är det kanske ryssarna som bjuder på sol måntro? För det var väl så vädersnubbarna sa, att vi får värme från ryssland nu.

Jag ska skrämma världen med min vän Saga snart men vad kan man hitta på för ståhej i detta väder?
Är lite sugen på att damma av cykeln och ta en sväng men då ömmar rumpenstumpen och de vill vi väl inte?!
-Näe, tänkte väl det!
Saga förslog polar, men vad jag känner till är det på lördagar, dem kanske har ändrat. Saga har ju koll på sånna där lite coolare saker..

peace out, eller något annat coolt avslut


tacka vet jag regnbyxor

"Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder"
Tacka vet jag regnbyxor.

Någon gång ska man växa upp,
om ett par år är jag kanske mogen för det.
Idag var jag hellre 5 än blöt.
Idag var jag hellre ful än snygg.

9 juli

Slog precis ihjäl en spindel. Inte min stil jag brukar vara snäll, men det sägs ju att efter en sådan händelse regnar det och just nu känns det som att regnet kommer ösa ner ett bra tag till. Förtjänar hellre regnet än bara blir duschad som en idiot.
Nej nu ljuger jag, jag är snäll men små spindlar är äckliga så jag var tvungen att visa min elaka sida.

Nu när det ändå regnar tycker jag att vi kan brassa på med blixt och dunder med när vi redan är igång. Älskar riktigt stormväder, mysigt men läskigt! Ganska häftigt hur vädret kan ändras från riktigt klarblå till svart. Blixtar är också fräsiga enligt mig!
Nu ska jag laga mat så mamma blir glad och jag kommer iväg till mina kompisar, tjopp !

tandis

Var inte lika pigg som jag trodde, kanske försöker jag inbilla mig att jag är trött. Kanske tröttar tråkigheten ut mig.
"Lev, det är lov", hoppas sova ingår för lov är det fortfarande.
Imorgon tar jag tag i levandet.

Snart åker 2 av mina vänner till Usa och kommer inte hem förrns om ett år.
Bjuder på sköna bilder på en av dem.

fina kvällar

Lev det är lov

Klockan visar sent, eller tidigt om man så hellre vill. De flesta av oss bryr oss inte ens, vi lever 10 veckor där klockan knappt existerar och har en dygnsrytm som en vuxen bara dör av tanken av.
Jag förstår inte själv hur jag höll mig på benen de 3 första veckorna eftersom majoriteten av nätterna inte innehöll mer än 5 timmars sömn och flertalet runt 3 ynka timmar. Då behövde jag upp och jobba, det slipper jag nu.
En vanlig skolvecka kan jag dö av en genomsnittssömn på 7 timmar per natt. Nu känns det som att jag kan leva på 5, kanske inte, troligtvis inte.
Jag yrar, var påväg att säga god natt.
Men fasiken, inte ska väl jag sova än eller.
Kvällen är ung och jag är pigg och fräsch.
Lev, det är lov.

8 juli

Höll koll på Michael igår, tog en tur på bio och återgick sedan till Michael igen. Måste bara säga att han är riktigt grym. Jag ryser aldrig för musik men igår rös jag ett antal gånger!
På bio blev det baksmällan. Klart att den var bra men efter alla andras kommentarer trodde jag den skulle vara ännu bättre. Sista 3 minuterna skrattade jag mest. Så trodde jag jag skulle ha skrattat genom hela. Lite synd, men den var rolig!

Har längtat efter shopping som ett litet barn efter godis men när jag väl såg butikerna idag  ville jag hellre hem till soffan. Fick iaf med mig lite smått och gott bland annat silver schampo, känner mig tuff, hoppas jag blir silvrig..

mer känd efter döden

Det här är ingenting jag kan någonting om så egentligen ska jag inte ens nämna det men jag tycker det är lite irriterande att vissa blir så himla kända efter deras död istället för under tiden de levde. T.ex. damen på 50-lappen som jag inte ens kan namnet på och flera andra äldre snubbar. Under tiden de levde höll de på att dö av fattigdom och nu när de inte längre behöver vara kända och tjäna pengar vet nästan alla vilka dem var.
Vet inte ens varför jag tog upp det här men ska jag bli känd vill jag bli det när jag lever. Sen vill jag inte ens bli känd, inte någon riktigt stor kändis iallafall och skulle det ändå bli så att jag blir känd vill jag bli det för någonting jag gjort bra. T.ex. för att jag uppfunnit någon bra medicin eller för att jag räddat någon viktig person eller sak.

Micheal Jackson

Än en gång ska jag ta upp vädret i min blogg..Vart fasiken är sommarvädret nudå? Nyss var det som utomlands men nudå. Jag vill ha sol och värme så man kan pressa en heldag på stranden.
Idag kan det bli tv hela dagen eftersom tv4 visar saker som har med Michael Jackson att göra. Klart jag gillar Michael mycket och jag hade väldigt gärna viljat träffa honom någon gång men om jag är så besatt så att jag tänker nöta tvn från nu ända tills midnatt vet jag inte riktigt.
Beror väl på om någon kommer med något annat trevligare erbjudande!
Fruktansvärt tråkigt att han dog, att träffa honom var något jag ville ha gjort före jag dör.


gatufesten

På två dagar hann det hända mycket, det mesta på lördagen.
Jag sjöng, skrek och hoppade. Inte ljuvligt, inga fina toner men härligt och underbart.
Jag rensade stopp i avloppet med min nakna arm. Inga problem. Toffsen som doppades sitter just nu i håret och jag orkar inte byta. Lite äckligt men inte farligt.
Jag drog i armar för att hindra slagsmål. Om jag lyckades? Klart, jag är biff.
Såg en stjärtskåra och en tunga farligt nära. Drog mina egna slutsatser och klart stjärten måste ha blivit slickad. Varför var inte jag med, det är väl sånt jag sysslar med?!

Blev inga karuseller, ingen langos och inga friterade degkorvar. Heller ingen bungyjump. Det fixar vi nästa år va? Vi är ju bara 17.

miss li och sommarlov

Min egen inplanerade hemmakväll med Miss Li musik kan skippas för faktiskt så beger jag mig in emot staden och gf för att sjunga med en skvätt av de få Miss Li låtar jag lärt mig! Just nu går dem på repeat. Kan behövas eftersom jag inte är en musikalisk talang som endast behöver höra en låt en gång för att kunna den utantill. Faktiskt har jag inte tagit in en enda låt medans jag skrivit detta. Dåligt. Nu börjar jag om.

Äntligen är det slut på ogräs och välkommen pengar och sommarlov.

1 juli

Nu ska jag rulla ur soffan, ta på mig lite anständiga kläder, göra mig fin och pallra mig iväg mot staden för att mötas av en härlig gatufest iår igen.
Har fortfarande inte bestämt mig hur veckan ser ut men lutar inte åt 3 dagars utan istället blir nog lördag min dag.
Hur klär man sig egentligen. Det börjar varmt och slutar kallt, hårt. Tvingar man ner fötterna i ett par klackar eller ej?
Svåra beslut.

"Är du mätt eller gravid?"
Tack Daniel.


RSS 2.0