yesterday

Gårdagen spenderades på hundutställning sittandes i en stol från halv 10 till 3, kul kul kul..
Som grädde på moset hade min huns för ljusa ögon och lite snea skuldror.

Kvällen bjöd på fika hos födelsedagsbarnet Elin och fy sjutton vad jag mådde illa efter att ha ätit för en hel armé. Kanske har mitt nyttiga liv redan spruckit?!


fyfan för dagens ungdomar

Var en tur på stan igår och blev åskådare till "fjortis-fight" som inkluderade fula ord, sparkar och slag från ena hållet medans de andra försökte avbryta och gå därifrån.
Detta fortsatte senare på bussresan hem och ändrades från fjortis-fight till riktig mobbing där runt 7 tjejer skrek härliga ord som "skabbe" och "hora" och spottade på en ensam tjej.

Fyfan för dessa småfjortisar som troligtvis kommer tillbringa resten av sina liv på navet, inte för att det behöver vara illa.. men ja!
Mitt hat till dessa girls om man ens kan kalla dem mänskliga inkluderar ett par härligt fina ord som jag inte tar i min mun eller låter mina fingrar stava..

På bussresan börjar en vuxan man prata till dessa mobbare och säga att dem beter sig fel etc. etc. och han säger att det är coolt att ge sig på en ensam tjej om man är 4 stycken. Då svarar en av dessa idiotiska tjejer att "haha, vi har ännu fler på navet och förut på stan var vi typ 40 mot 4" Och där steg denna tjej i mina ögon, åå vilket begåvat barn som förstår ironi..

På en buss med många vuxna kan fler än en enda ingripa när någonting liknande händer men nej, där satt alla tysta och ignorerade, för det var ju inte deras problem eller? Så då är det klart att man inte behöver bry sig..
Jag var inte mycket bättre själv men i stundens hetta var jag så chockad över hur man kan bete sig och fick inte ur mig någonting passande mer än ett par viskande fula ord til Saga. 
Men faktiskt är jag bara 17 och kanske inte så tuff som jag trodde.
Men jag lånade ut min telefon till den ensamma tjejen och jag och Saga pratade med henne på resan hem så helt dumma var vi inte.

I efterhand kom vi på allt vi skulle ha sagt och gjort. "Bättre sent än aldrig" brukar man ju säga, men det funkar ju inte..

Nej, fyfan för dagens ungdomar säger jag bara.
Om man kan säga så när man är ungdom själv?

26 augusti

Mötte en av våra nya lärare i korridoren idag före vi haft våran första lektion ihop.
Han känner igen oss alla lite smått och tar förgivet att vi är de nya 1:orna och är påväg att skicka iväg oss till biblioteket för lånekort när han plötsligt ser hur mogna vi är och inser att vi är 2:or. "Ni var ju 1:or ifjol, tydligen måste man uppdatera sånt där varje år.."

Det här kan bli bra, en mogen klass och en förhoppningsvis bra lärare

26 augusti

Sitter och häckar på skolan just nu. Trodde jag skulle bli fri tidigt idag men tydligen hade jag inte lyssnat ordentligen, dags att börja med sådant nu när lärarna ska börja proppa på med ny kunskap om allt och inget. Dags att vänja sig att man inte är ledig hela dagarna längre heller..

Har då startat ett nytt nyttigare liv..igen!
Inget godis på vardagarna och lite mer träning.
Sprang (gick) igår och tänkte även göra det idag, duktiga jag! Lär ta slut imorgon, men vad gör det!
Lisa skrattar just åt att jag springer så långt..

Nä, dags att springa till svenskan!

my girls

Jag saknar mina flickor som jag knappt träffat i sommar!

Tandis, sushi och määndyboy! Varför så fina namn?!

24 augusti

Har äntligen skickat in ett par bilder som jag ska få ut i kort för första gången. Känns himla bra att jag äntligen tagit mig i kragen och gjort det istället för att bara tänka att jag ska göra det någon dag.

Skolan närmar sig bara mer och mer och jag måste ta en prommis till bussen imorgon för min första buss går inte i rätt tid. Det är sånna här gånger man älskar att man bor där man bor..

Just nu är jag väldigt anti mot data snubbar och snubinnor nu med eftersom de inte hämtat min dator än som jag ringde om förra veckan, jag kommer aldrig få tillbaka min döda dator. Fast..nu pratar mamma med dem i telefon hör jag, spännande!


"Det krävs ett ägg för att få en höna" , vissa skrattar mer än andra!

the last night

Har haft en trevlig sista helg.
Spenderade både fredagen och lördagen i tildas hem och mös på med lite blandat folk.

Igår klev jag upp i tid och försökte vända på dygnet nu när skolan är så nära den kan komma. Försökte sedan smita tillbaka till sängen och mitt varma täcke men vem kommer då in i mörkret om inte mamma. Klart mamsen hade planerat annat för majsan.. Målning av fönster stog tydligen på mitt schema istället så då var det bara att ge sig ut med hink och pensel och hämta mormor som steghållare på de högre höjderna.
Det gick bra och mamma erbjöd pengar men jag är så snäll så jag tackade nej, det är ju ändå mitt hus med och så länge jag slipper måla hela huset klarar jag mig.
Men jag kan ju stryka målare från vad jag ska bli när jag blir stor-listan, detta var ingen hitt, finns nog något som passar mig bättre. Hopas jag..

Igår kväll tog jag och Olivia en sväng över till Rebecca, utbytesstudents-tjejen från Usa som bor hos Johanna medans hon utforskar Usa. Satt och pratade om allt och inget. Kan ju vara bra att öva upp engelskan såhär minuterna före skolan sätter igång med hyss om att vi ska läsa långa texter på.. engelska.

Imorgon är det skola igen. Jag vet inte riktigt vad jag tycker, usch eller inte?

21 augusti

Så hur gick tältningen? Jo bara bra!
Det var kolsvart och kallt tills karlarna fixat ved och fått igång elden!
Egentligen har jag ingen aning om vad vi gjorde hela kvällen men tiden gick fort och det känns inte som att vi hann göra så mycket. Något som hände var iaf att telefoner försvann och kom tillbaka ett antal gånger. Tufft att leta telefoner i kolsvart skog och lycka när man hör att dem ringer.
Vissa badade i kolsvart mörker vi lite mesigare gjorde det inte..
Ett par tre stycken av oss ramlade även ner för nya zeeland (om det var så det hette), tokigt och sandigt.
I dagsljus såg det farligare ut än vi upplevde det i svarta natten.

Morgonen efter såg det ut som i Gröllsters stuga, förstår inte vad vi gör, men något måste det vara!
Gräsligt

Bjuder på bilder någon dag!

tälta tälta tälta

Ikväll blir det tältning och mys. Första tältningen för i sommar och även första på flera år för min del.
Jag har inte tältat sedan åldern då man tältade på gården och från det har jag bara ett fåtal bra minnen. De flesta är från gånger vi fått panik och skrämt upp varandra och en gång har vi till och med ringt och väckt pappa så att han har kunnat komma ut och hämta oss 10 meter ut på gräsmattan, men så är det att vara liten!

Har packat ner långkallingar och filtar för kvällen lär bli kall. En termos varmt te kan också värma!
Både usch och jippi. Men det lär bli roligt. Vet inte riktigt i hur vi ska underhålla oss ute i kylan bara, återstår att se!
Hoppas på en varm natt!


en helg i huvudstaden

Yes min dator har övergett mig och helgen har spenderats på annan ort, nämligen i den kungliga huvudstaden!
Har besökt grönan och åkt insana insane! Ätit min första langos och sett mina största hagelkulor! Tog en tur på stan med, som alltid när man är i stockholm. Har även varit på strandvägen och kollat på fina hus som inte direkt passar min inkomst.. Men drömma kan man!



Den sista veckan har bjudit på mycket shopping, stackars lilla plånboken har blivit mager men underbart att blogg-lönen kommer snart! Eller just ja, jag har ju ingen..

10 augusti

När man är för lat för att värma mat och lite snabbt rycker åt sig youghurten istället.
När man slänger en blick på den nytvättade tvätten som mamma fint har vikt på bordet som sekunden efter är täckt av youghurt.
När man torkar bort så gott det går och kastar i sig det lilla som träffade tallriken.
När man tackar för att dem som pratar om ens humörssvängningar inte var med när det svängde om.
Om denna känsla går att duscha bort ska jag göra det nu.

Man kanske avslutar med fuck eller något liknande?

Varför blir vi aldrig nöjda?

Jag går hela tiden runt och berättar för folk att jag absolut inte har gjort något denna sommar men hallå, jag har inte suttit ensam en enda kväll som jag kan komma på. Alltså har jag ju gjort massor, antagligen ni andra med som känner likadant.
Men vi blir väldigt sällan riktigt nöjda med det vi gör och ofta vill vi bara göra mer och mer eller bara ha mer.
Det är omöjligt att ha superkul 7 ¨dagar i veckan i 10 veckor, men det är precis det vi vill ha!
Vi nöjer oss inte riktigt med det vi får. Tänk alla dem som suttit ensam 5/6 kvällar, tänk då hur bra vi har haft det!
Man förstår inte hur bra man har det förrän man mister någon/något och verkligen inser hur skit allt kan vara!
"Man vet att man fått nog när man vill ha mer"  I många fall är det nog så, inte i alla. Men man ser inte själv hur bra man har det.
Jag kan säga att jag många gånger tänkt att när jag fått det si eller så ska jag vara nöjd men när jag väl står där vill jag bara ha mer för då känner jag inte ens att jag fått något. Det är egentligen hemskt när man tänker efter, men det är sant.
Dags för ändring kanske?

9 augusti

Började med en underbart varm dag med klarblå himmel. Tog oss till berga och försökte få lite färg. På vägen hem möts vi av världens svartaste och tjockaste moln. Förstår inte riktigt hur vädret fixar detta, från klarblå himmel till totalt molnig och åska på..max en timme?!
Gillar gör vi absolut inte!
Gillar gör vi därimot att Johan fyller 17 idag! Så ett litet grattis kan vi ju ta och klämma fram!

Hade oss förresten en trevlig kväll-natt-dag i onsdags-torsdags i Gröllas stuga.
Varmt och skönt och vilt och galet..något åt det hållet.
Kan bjuda på ett fåtal bilder

future

Tänkte på det här med framtiden, hur kommer det egentligen att bli? Nu när man tänker bakåt ser man allt som utvecklats och alla uppfinningar som vi inte hade klarat oss utan.
Men tänker man frammåt, jag kan inte komma på en enda sak som kommer att uppfinnas som vi kommer att bli beroende av. Ioförsig är det inte så konstigt eftersom jag då antagligen hade uppfunnit det och ja, det skulle bara inte fungera. Men ändå!
Det känns verkligen som vi redan uppfunnit allt vi behöver men så kände nog våra förfäder med för 500 år sedan och alla här vet ju hur mycket dem saknade..Kanske saknar vi lika mycket fast vi inte vet om det? För det är väl klart att världen kommer fortsätta att utvecklas?
Jag skulle gärna vilja veta hur det ser ut om 500 år, eller egentligen bara om 100 med. Då kommer dem tycka att vi levde på stenåldern och det gör vi ju verkligen inte!
Och om 20 år, skrattar vi åt vårat nuvarande mode då precis som vi gör åt våra föräldrars gamla stilar?

herrskapet

Herrskapet har tagit upp bloggen igen. Vi hoppas på att det håller i sig denna gång!

Å så grattar vi Maarcus von Olof Nordén, våran Maxster i efterskott, grattis!

RSS 2.0